woonhuis Schoutstraat, Nijmegen

 

verbouwing woonhuis

 

beschrijving:

De opdrachtgevers met een druk en hectisch leven wilden een plek die structuur, orde én geborgenheid geeft, zowel binnen als buiten. Een huis waar het in de spaarzame vrije tijd heerlijk toeven is en dat een oase van rust is.

 

De vrijstaande splitlevelwoning uit de 60-tiger jaren is daartoe verbouwd tot een passend familiehuis.

 

Het huis is uitgebreid met een opbouw van 30m2 die als werkruimte en sterrenwacht dienst doet en een ontspanningsruimte van 100m2 die ondergronds tegen het bestaande pand is gebouwd.

 

Door de goede samenwerking met de opdrachtgevers is een helder ontwerp ontstaan waarin een mooie verbinding is gelegd tussen de Aziatische en Europese herkomst van de bewoners. Wensen zijn vertaald in vormen en functies en zijn zichtbaar in en om het huis. Het huis met zijn buitengebied is één geheel geworden door vorm-, materiaal- en kleurgebruik. De relatie van huis en tuin is binnen en buiten op natuurlijke wijze voelbaar en zichtbaar. Het buitengebied is als een verlengde van binnen.

 

Het huis is nu een warme ‘thuis’plek waar de samensmelting van twee culturen zichtbaar en voelbaar is als een spiegel van de bewoners.

 

locatie:

Nijmegen

 

fotografie:

Petra Appelhof

 

 

 

oude situatie

situatie na verbouwing

 

KEK dnl
KEK dnl | vormgevers bno is een bureau voor

interieurarchitectuur en grafische vormgeving.

Wij ontwerpen op basis van de wensen en uitgangspunten

van de opdrachtgever.
Onze specifieke kennis voegen wij hieraan toe, waardoor we samen tot een mooi en verrassend resultaat komen.

 

Dorothé Derks & Jan Lücker

 

adres
KEK dnl | vormgevers bno

Carmelweg 13

6564 AH   Heilig Landstichting

(T) +31 24 324 59 90

info@kekdnl.nl

social media